به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، علی سیدزاده با بیان اینکه سرانه مصرف خانگی به ازای هر نفر در کشور ۱۹۵ لیتر در شبانه روز است، گفت: سرانه مصرف کل آب ۲۴۰ لیتر (شامل مصارف تجاری – عمومی-صنعتی-خانگی) به ازای هر نفر در شبانه روز است، این در حالی است که در کشور ایران الگوی مصرف آب به طور میانگین به ازای هر نفر ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است و نیاز است با مدیریت بهینه مصرف آب از سوی مشترکان سرانه مصرف به الگو نزدیک شود.
وی با اشاره به اینکه سازمان جهانی بهداشت، حداقل میزان مصرف یک فرد در شبانه روز را به طور میانگین ۱۰۰ لیتر اعلام کرده است، به طوری که میزان مصرف کمتر باعث به خطر افتادن بهداشت فردی میشود، افزود: در دنیا استاندارد یکسانی برای مصرف وجود ندارد و در هر کشور متناسب با شرایط آب و هوایی، فرهنگ مصرفی و عوامل متعدد دیگر از جمله تعرفه آب، میزان سرانه مصرف متفاوت است.
سیدزاده ادامه داد: به عنوان مثال در برخی کشورهای توسعه یافته اروپایی (انگلستان-آلمان) سرانه مصرف بین ۱۲۰ تا ۱۳۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز، در برزیل ۱۵۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز-عربستان ۲۶۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز-چین ۱۸۴ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز و در آمریکا سرانه مصرف آب در حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ لیتر به ازای هر نفر در شبانه روز است.
وی بیان کرد: رفتارهای مصرفی مردم تحت تأثیر عوامل متعددی همچون اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، زیرساختی و فنی قرار دارد و به همین منظور نمیتوان تمامی کشورها را با یکدیگر مقایسه کرد، اما میتوان در استفاده از این کالای مهم و اساسی تغییر رفتار داد و از آن به عنوان یک سرمایه گرانبها و با ارزش یاد کرد تا از آن به نحو شایسته استفاده شود.
بنا بر این گزارش سهم آب بدون درآمد در کشور سالانه ۳۰ درصد است که شامل مصارف و انشعابات غیرمجاز و هدررفت آب به دلیل شکستگی و یا فرسودگی خطوط لوله است. کاهش آب بدون درآمد به طور مستمر دربرنامهها و دستور کار شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور قرار دارد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست