وجیهالله جعفری با بیان اینکه شورای راهبردی با همکاری وزارت صمت تشکیل شده، افزود: سند راهبردی بخش معدن کشور با همکاری معاونت معدنی وزارت صمت، سازمان ایمیدرو و سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور در حال تدوین است و ۱۷ راهبرد اصلی و ۷۰ پروژه دارد؛ اکتشاف، استخراج، بهرهبرداری، سرمایهگذاری، هوشمندسازی معادن و تحول دیجیتال برخی از راهبردهای این سند است.
وی خاطرنشان کرد: مرکز دادههای علوم زمین حدود ۳۰ سال پیش اعتباری گرفت که متأسفانه با اتفاقات ساختاری به حاشیه رفت، اما امروزه احیا شده که شورای هماهنگی این مرکز با ریاست وزیر صمت است. فعالیت این مرکز شروع شده و امیدواریم اطلاعات این مرکز تا پایان سال خصوصاً بحث اکتشاف که نیاز به یک برنامه اجرایی دارد به پایان برسد.
معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صمت، نبود گفتمان مشترک در بخش معدن و صنایع معدنی را به عنوان یکی دیگر از چالشهای موجود عنوان کرد و گفت: با دیدگاههای مختلف هر فردی خروجی خودش را میدهد لذا ایجاد گفتمان مشترک جزو برنامههایی بود که در دستور کار قرار گرفت و از وزارت صمت ایجاد شد تا بتوانیم این چالشها را با گفتمان به حداقل برسانیم.
جعفری در ادامه به چالشهای این بخش اعم از کمبود ماشینآلات و تخصیص ارز اشاره کرد و افزود: حدود ۴ درصد دسترسی به زمین داریم که باید وسعت دسترسی و فرصت برای فعالیت در محدودههای جدید را در دستور کار قرار دادیم. وی تاکید کرد: در بخش نیروی انسانی متخصص، کمتر توانستیم موضوع آموزش و ارتقا دانش را بالا ببریم همچنین فناوری و نوآوری و فاصله گرفتن از آن جزو یرنامههای وزارت صمت است.