در این نشست، خانم روشنک خطیباقدامی مدیر موزه علوم زمین سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور ضمن معرفی موزه علوم زمین گفت: از آنجایی که علم زمینشناسی از دروس پایه محسوب میشود سازمان زمینشناسی و اکتشافاتمعدنی کشور در نظر دارد جهت معرفی این مهم به مخاطب کلیه موزههای مراکز خود را به صورت یکپارچه گسترش دهد تا موجب ارتقای علمی، فرهنگی و گردشگری کشور باشد.
گفتنی است؛ موزه علوم زمین در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور وقع شده است که بهطور خاص، نمونههایی از سنگ، کانی، سنگواره (فسیل) و اشیا معدنکاری قدیمی را در خود جای داده است. مساحت این موزه در حدود ۳۴۵ متر مربع است و همزمان با سازمان زمینشناسی کشور در سال ۱۳۳۸ تاسیس شد. این موزه در سال ۱۳۸۷ مورد بازسازی کامل قرار گرفت.
در این موزه حدود ۴۰۰ نمونه سنگ، ۲۰۰۰ نمونه کانی، ۱۲۰۰ نمونه سنگواره و ۶۵ نمونه ابزار معدنکاری وجود دارد که همگی از نقاط مختلف کشور جمعآوری شدهاند و شامل قسمتهای وسایل معدنکاری قدیمی و اشیا باستانشناسی، سنگها، کانیها، کانیهای قیمتی و نیمهقیمتی، سنگوارهها، سنگواره مهرهداران، سالن نمایش فیلمهای زمینشناسی و علوم وابسته و بخشهای ویژه شامل بخش شهاب سنگها، آثار استخوانی، سنگواره رد پا و تخم دایناسور است.
شایان ذکر است؛ بیشترین تعداد بازدیدکنندگان موزه را دانشآموزان و دانشجویان رشتههای مرتبط با زمینشناسی و علوم تجربی تشکیل میدهند؛ اما مخاطبانی از تمام اقشار نیز به این موزه علاقهمند هستند. موزه علوم زمین از شنبه تا چهارشنبه، ساعت ۹ تا ۱۵ میزبان گردشگران است. این موزه همچنین برای تمام مقاطع تحصیلی و دانشگاهی، بازدیدهای عمومی برگزار میکند. برای ورود به سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور همراه داشتن کارت شناسایی الزامی است.این موزه از سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور است و در ضلع غربی میدان آزادی، بلوار معراج، جنب سازمان نقشهبرداری قرار دارد.