جمعه 2 آذر 1403 شمسی /11/22/2024 11:25:00 PM
  • گروه مطلب:| خبر| بورس| فارسی|
  • کد مطلب:86058
  • زمان انتشار:شنبه 19 آبان 1403-11:45
  • کاربر:
نگاه مثبت سرمایه‌گذاران فرابورسی به آینده بازار در هفته گذشته؛

سرمایه‌گذاران بازارهای فرابورس هفته گذشته معاملات خود را با نگاهی به آینده ثبت کردند، به‌این‌ترتیب که نگاه مثبت سرمایه‌گذاران به روند آتی معاملات باعث شد تا معاملات در بازار ابزارهای مشتقه با رشدی ۷۰ درصدی مواجه شود.
معاملات بازار مشتقه ۷۰ درصد رشد کرد

به گزارش اقتصادنامه به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران بازارهای فرابورس در هفته‌ای که گذشت دادوستد بیش از ۳۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون برگه انواع دارایی مالی را تجربه کرد. ارزش این مبادلات که در ۵ روز کاری انجام شد به بیش از ۵۳۷ هزار میلیارد تومان رسید و در ۶۶۸ هزار نوبت، انجام شد.


بازار اول، در صدر ارزش معاملات

بررسی ارزش معاملات به تفکیک بازارهای فرابورس نشان می‌دهد طی این مدت در میان بازارهای سهامی، بازار اول با دادوستد ۳ هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان سهام، بیشترین ارزش معاملات را داشته است. دادوستدها در این بازار رشد ۷۶ درصدی را به ثبت رساند.

ارزش معاملات در بازار دوم هم یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بود. همچنین در بازار پایه طی این مدت ۹۰۰ میلیارد تومان سهام خریدوفروش شد.

بازار ابزارهای مشتقه طی هفته منتهی به ۱۸ آبان ماه با دادوستد بیش از ۴۰ میلیارد تومان قرارداد، رشد ۷۰ درصدی ارزش معاملات را نسبت به هفته ماقبل ثبت کرد.

در بازار نوآفرین نیز ارزش مبادلات به بیش از ۳۷ میلیارد تومان رسید و در بازار توافقی هم ۱۶ میلیارد تومان خریدوفروش ثبت شد که ۱۴۴ درصد افزایش داشت.


نگاهی به معاملات بازار ابزارهای نوین مالی

در ادامه نگاهی به آمار معاملات بازار ابزارهای نوین مالی نشان می‌دهد طی این مدت بیش از ۵۳۱ هزار میلیارد تومان دادوستد در این بازار ثبت‌شده که نسبت به هفته ماقبل، افتی یک‌درصدی داشته است.

در این بازار ارزش معاملات اوراق مالی اسلامی بدون تغییر نسبت به هفته پیش از آن ۵۰۷ هزار میلیارد تومان بود. همچنین ارزش معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله با کاهشی ۹ درصدی به ۲۳ هزار میلیارد تومان رسید. دادوستدهای اوراق گواهی تسهیلات مسکن هم با کاهش ۲۲ درصدی به ۱۷۷ میلیارد تومان رسید.


نیمی از معاملات خرد در اختیار ۶ صنعت

نگاهی به صنایع پیشرو در پایان هفته گذشته نشان می‌دهد که نزدیک به نیمی از معاملات خرد به ۶ صنعت اختصاص داشت. به‌این‌ترتیب که سرمایه‌گذاری‌ها و استخراج کانه‌های فلزی هرکدام به‌صورت جداگانه ۱۲ درصد ارزش معاملات خرد را به خود اختصاص دادند. همچنین محصولات شیمیایی و محصولات غذایی نیز هر کدام ۷ درصد، زراعت و خدمات وابسته ۶ درصد و حمل و نقل و انبارداری ۵.۵ درصد ارزش معاملات خرد را از آن خود کردند.


شایان ذکر است ارزش معاملات خرد بازار سهام و اختیار سهام در این مدت بیش از ۳ هزار و ۲۴۰ میلیارد تومان بود.


در پایان دادوستدهای هفته منتهی به ۱۸ آبان ماه شاخص کل فرابورس با کاهشی ۲ درصدی در سطح ۲۰ هزار و ۷۷۴ واحد قرار گرفت.

ارزش بازار نیز با افتی ۰.۹ درصدی به ۲.۳۸ میلیون میلیارد تومان رسید.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین