به گزارش اقتصادنامه به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در ابتدای این نشست خبری که به صورت زنده از تلویزیون اینترنتی فرابورس پخش شد، فرهنگ حسینی نماینده سهامدار عمده در خصوص تاریخچه کانی کربن طبس، گفت: این شرکت فعالیت خود را از سال ۱۳۹۵ با اکتشاف و استخراج از معدن زغال سنگ آغاز کرد و فعالیت اصلی آن، استخراج و فرآوری زغال سنگ حرارتی است.
حسینی، سرمایه شرکت کانی کربن طبس را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: شرکت «باما» مالک ۶۸ درصدی این شرکت است.
فرهنگ حسینی با اشاره به اینکه تولید زغال سنگ در دو دهه اخیر در دنیا دو برابر شده و روند مصرف آن در شرق و جنوب آسیا صعودی است، افزود: زغال سنگ حرارتی در تولید برق کاربرد دارد و بیش از ۸۰ درصد تولید زغال سنگ، حرارتی است که محصول تولیدی شرکت کانی کربن طبس نیز زغال سنگ حرارتی است.
نماینده سهامدار عمده با بیان اینکه معدن زغال سنگ حرارتی چاه رخنه طبس، متعلق به شرکت کانی کربن طبس است، در خصوص طرحهای توسعهای این شرکت گفت: راهاندازی دو انبارک ناریه از طرحهای توسعهای کانی کربن طبس است.
به گفته وی همچنین واحد بریکت ساز پیت شماره دو معدن چاه رخنه، از دیگر طرحهای این مجموعه است که از سال ۱۴۰۲ آغاز شده و دیگری پیت شماره سه معدن است که بهرهبرداری از این پیت میتواند تا ۱۰۰ هزار تن بهرهبرداری را افزایش دهد و پیشبینی میشود اوایل سال ۱۴۰۴ راهاندازی شود.
مزیتهای رقابتی کانی کربن طبس
سهامدار عمده شرکت کانی کربن طبس در ادامه به مزیتهای رقابتی این شرکت اشاره کرد و گفت: در اختیار داشتن محدوده معدنی قوی با ذخیره بالا، امکان استفاده از خاک کمعیار، نزدیکی معدن و کارخانه، حاشیه سود مناسب، تقاضای بالا و بازار فروش داخلی و خارجی، اخذ مجوز صادرات و معافیت مالیاتی بیست ساله از مزیتهای این شرکت است.
حسینی در بخش دیگری از این نشست خبری با مروری بر صورتهای مالی کانی کربن طبس، اظهار کرد: روند سوددهی شرکت در سنوات گذشته صعودی بوده که بخشی از آن در اثر افزایش قیمت و بخشی ناشی از رشد تولید و فروش بوده است.
وی وضعیت حاشیه سود این شرکت را مناسب ارزیابی کرد و افزود: از سوی دیگر شرکت کانی کربن طبس بدهی قابل توجهی ندارد و عمده بدهی آن سود نقدی است که باید به سهامدار پرداخت کند.
جزئیات ارزشگذاری سهام کربن
فرشید زرین کیا مدیرعامل مجموعه خط ارزش به عنوان ارزشگذار شرکت کانی کربن طبس در نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام این شرکت به تشریح جزییات ارزشگذاری پرداخت و گفت: این شرکت با دارا بودن محصول انحصاری زغالسنگ حرارتی، از مزیت رقابتی بالایی در صنعت برخوردار است.
زرین کیا از دیگر نقاط قوت این مجموعه را روباز بودن معدن، تحویل محصول درب معدن، برداشت مکانیزه و نزدیکی معدن و کارخانه برشمرد.
وی با اعلام اینکه مفروضات تحلیل در ارزشگذاری سهام این شرکت بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته توسط صندوق بینالمللی پول و نرخ تورم برای ایران و آمریکا طی سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ است، افزود: میزان تولید، نحوه قیمتگذاری و فروش شرکت نیز از دیگر مولفههای مورد بررسی هستند.
مروری بر صورت سود و زیان
ارزشگذار شرکت کانی کربن طبس با مروری بر صورت سود و زیان سال گذشته این شرکت با توجه به فروش ۲۰۰ هزار تنی، اظهار کرد: فروش خالص این شرکت بالغ بر ۷۳۰ میلیارد تومان بوده که از این میزان ۱۸۶ میلیارد تومان سود خالص بوده است.
زرین کیا در همین زمینه افزود: همچنین مقرر شده در سال ۱۴۰۳ تمام ظرفیت تولید کانی کربن طبس به فروش داخلی تخصیص یابد.
ارزشگذار شرکت کانی کربن طبس در بخش دیگری از نشست خبری عرضه اولیه سهام این شرکت در فرابورس، عنوان کرد: بر اساس مفروضات تشریح شده، سه مدل ارزشگذاری تنزیل جریانات نقد، مدلهای ارزشگذاری نسبی و مدل مبتنی بر داراییها انجام شد.
به گفته وی ارزش نهایی هر سهم این شرکت بر اساس مدلهای ارزشیابی ضرایب قیمتی، ارزش خالص داراییها، تنزیل سود تقسیمی و تنزیل جریانات نقد آزاد حقوق صاحبان سهام محاسبه شد.
مدیرعامل مجموعه خط ارزش در نهایت نتیجه ارزشگذاری سهام کربن را اینگونه اعلام کرد: ارزش شرکت کانی کربن طبس در تاریخ ارائه این گزارش ۱۱۱۲ میلیارد تومان و به ازای هر سهم ۱۱ هزار و ۱۲۶ ریال پیشنهاد شد.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست