به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، علی آذری عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در تشریح بودجه پیشنهادی دولت اظهار کرد: لوایح بودجه هر ساله یک ضعف کلی دارند و آن این است که ما به رسم عادتهای گذشته بودجه نویسی انجام میدهیم و حاضر نیستیم بودجه را با نیازها و بحرانهای حال جامعه تطبیق دهیم.
وی عنوان کرد: ضعف دیگر لوایح بودجه این است که بعد از ارائه لایحه بودجه به مجلس، نمایندگان سعی میکنند به هر نحوی در آن دخل و تصرفی به نفع منطقه و حوزه انتخابیه خود داشته باشند و این اصلاً خوب نیست چرا که عدالت در توسعه منابع در بودجه دیده نمیشود.
این نماینده مجلس افزود: از سوی خود دولت نیز، پس از ارائه بودجه وزرا با رایزنی کاری میکنند که هر نهاد و سازمانی به نفع خود بودجه بیشتری بگیرد و بودجه ۱۴۰۴ نیز از آن مستثنی نیست.
آذری خاطرنشان کرد: لوایح بودجه تا حدود ۷۰ درصد قابل اجرا نیستند و بودجه نویسی با اجرا، فاصله معناداری دارد. پس چرا بودجه را به سبکی بنویسیم که پایان سال سوال شود چرا فقط بخشی از بودجه اجرا شد؟
وی اضافه کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز به دلیل قابل اجرا نبودن، عدم تطابق با واقعیتهای بیرون و هزاران دلیل دیگر، تورم زا است.
عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: به اعتقاد من بهترین راه حل در شرایط موجود این است که بودجه ساده و بر اساس بحرانهای جامعه و برای یکبار نوشته شود نه اینکه مثل رساله و پایان نامه دکتری باشد.
آذری ادامه داد: چرا یکبار از ظرفیت سران قوا استفاده نکنیم که ساختار بودجه از سوی آنها اصلاح شود؟ به این دلیل که هر کاری کنیم پای بودجه به مجلس که برسد، این ساختار درست نمیشود و هر یک از نمایندگان یا وزرا به فکر خودشان خواهد بود.
وی در پایان تاکید کرد: قاطعانه می گویم ما پایان سال باز با هم صحبت خواهیم کرد و شما از من این سوال را خواهید پرسید که چرا فقط ۲۰ یا ۴۰ درصد از این بودجه اجرا شد؟
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست