همچنین قراراست قیمت بنزین و نحوه تخصیص سهمیهبندی بنزین نیز در کارگروه مربوطه بررسی شود. کمیسیون تلفیق همچنین پیشنهاد ادغام صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای تابعه را تصویب کرد؛ هرچند که پیشنهادهای الحاقی باقی ماند. در ادامه مقرر شد معاون حقوقی رئیسجمهور لایحه جامعی را برای تبدیل وضعیت کارکنان دولت به مجلس ارائه کند.
کمیسیون تلفیق از سهشنبه هفته گذشته بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ را آغاز کرده است و روز شنبه دومین جلسه این کمیسیون برگزار شد و بر همین اساس جلسه تلفیق ادامه دارد. آنطور که نمایندگان در راهروهای مجلس میگویند جلسه روز شنبه کمیسیون تلفیق با حضور وزرای نیرو و نفت برگزار شد و تا ساعت ۱۰ شب به طول انجامید. نتیجه جلسه روز شنبه تلفیق تشکیل دو کارگروه بود یک کارگروه برای بررسی حقوق و دستمزد و یک کارگروه نیز برای بررسی نحوه فروش و نرخ نفت. البته به نظر میرسد قیمت بنزین و نحوه تخصیص سهمیهبندی بنزین نیز در کارگروه مربوط به بررسی نحوه فروش و نرخ نفت بررسی شود.
حکمی برای افزایش قیمت بنزین نداریم
رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق اظهار کرد: حقوق ورودی گوشیهای کمتر از ۶۰۰ دلار، ۴ درصد، گوشیهایی با قیمت ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار ۱۵ درصد و بیش از ۱۰۰۰ دلار ۳۰ درصد به تصویب رسید. همچنین ۵ واحد درصد مالیات برای واحدهای تولیدی در سال آینده کاهش پیدا کرد. بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق ۰.۲۷ از محل ۱۰ درصد مالیات ارزش افزوده به نسبت ۶۰درصد وزارت ورزش و ۴۰درصد وزارت آموزشوپرورش اختصاص داده میشود.
او ادامه داد: مصوب کردیم که بدهیهای شرکت جیتیسی و سازمان هدفمندی یارانهها و سازمان تعاون روستایی به بانک مرکزی بر عهده دولت باشد. از سوی دیگر مالیات ماشینهای لوکس خارجی بیش از ۵ میلیارد تومان به تصویب رسید و برای مازاد ۵ میلیارد تومان یک واحد درصد مالیات بپردازند. واردات ماشین ۳ میلیارد دلار مصوب شد.
همچنین استفاده از فاینانس در بخش دولت و غیردولتی ۳۰ میلیارد یورو به تصویب رسید. نرخ حقوق ورودی کالاهایی همچون ملزومات پزشکی مصرفی، نهادههای دامی و کالاهای اساسی یک درصد مشخص شد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴، با اشاره به تشکیل دو کارگروه در کمیسیون تلفیق، خاطرنشان کرد: برای رتبهبندی بازنشستگان، سقف حقوق هیات علمی و مواردی که در برنامه هفتم آمده بود یک کارگروه تشکیل دادیم. از سوی دیگر کارگروهی نیز برای نفت تشکیل شد که نحوه فروش نفت و نرخی که دولت برای نفت در بودجه مشخص کرده است، بررسی شود.
او در خصوص اینکه آیا نرخ بنزین نیز در کارگروه مربوط به نفت بررسی میشود، گفت: دولت حکمی برای افزایش قیمت بنزین نیاورده است بر همین اساس به نظر نمیرسد مجلس چیزی در این خصوص در لایحه بیاورد. اما دولت در قانون هدفمندی یارانهها اختیار تعدیل نرخ بنزین را دارد. زارع یادآور شد: در کمیسیون تلفیق در حوزه آب و کشاورزی برای حمایت از تولید تسهیلاتی در نظر گرفتهایم.
تصویب پیشنهاد ادغام صندوقهای بازنشستگی
احمد فاطمی، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز به مصوبات تلفیق اشاره کرد و گفت: در کمیسیون تلفیق پیشنهاد ادغام صندوقهای بازنشستگی و شرکتهای تابعه را که دولت به عنوان بدهیاش به تامین اجتماعی آنها را واگذار میکند، تصویب شد. البته این پیشنهاد ایرادهایی دارد و برخی از نمایندگان معتقدند این حکم غیربودجهای است و دولت باید در لایحه جداگانهای آن را بیاورد. اما اکثریت اعضای کمیسیون تلفیق معتقد بودند که این پیشنهاد به نفع بازنشستگان است. بر این اساس اصل این پیشنهاد تصویب شد، اما پیشنهادهای الحاقی باقیمانده است.
او با بیان اینکه در بحث حقوق و دستمزد کارگروهی در کمیسیون تلفیق تشکیل شد، تاکید کرد: کارگروه ویژه میان دولت، سازمان برنامهوبودجه، سازمان امور استخدامی کشور و مجلس تشکیل شد. این کارگروه برای بررسی مباحث مربوط به حقوق و دستمزد و ساماندهی کارکنان دولت و تبدیل وضعیت آنها است. خوشبختانه نگاه سازمان برنامهوبودجه و هم نگاه سازمان امور اداری و استخدامی کشور در این خصوص مثبت بود.
لایحهای برای تبدیل وضعیت کارکنان دولت
این نماینده مجلس تصریح کرد: ساماندهی کارکنان دولت را به عنوان بند الحاقی ذیل تبصره ۱۷ قانون بودجه آوردیم. اما دولت اعلام میکند که کمیتهای زیرنظر رئیسجمهور و متشکل از نمایندگان مجلس، سازمان امور استخدامی کشور و سازمان برنامهوبودجه تشکیل داده و آقای انصاری معاون حقوقی رئیسجمهور ماموریت دارند که ظرف ۶ ماه لایحه جامعی را برای تبدیل وضعیت کارکنان دولت به مجلس بیاورند.
فاطمی خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق ۰.۲ از مالیات ارزش افزوده به تقویت ورزشهای همگانی اختصاص پیدا کرد و این مصوبه خوبی بود. البته این مصوبه چالشی را برای همسانسازی حقوق بازنشستگان ایجاد میکند که قرار است کمبودها از جای دیگری جبران شود. او اظهار کرد: در جلسه کارگروه روز شنبه قرار شد در خصوص همسانسازی حقوق بازنشستگان فکری شود چون دولت باکمبود منابع مالی مواجه است. بر این اساس این نگاه وجود داشت که فرصت همسانسازی حقوق بازنشستگان را افزایش دهیم. یعنی بهجای اینکه همسانسازی ۴۰ -۳۰- ۳۰ اتفاق بیفتد به شکل ۵۰-۲۰-۲۰ باشد یعنی یک سال دیگر به دولت فرصت دهیم تا منابعش را مشخص کند.
بازگشت قیر به بودجه
جبار کوچکینژاد، عضو کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ نیز گفت: بر اساس آنچه در کمیسیون تلفیق به تصویب رسید یک درصد عوارض واردات محصولات کشاورزی مانند دانههای روغنی و برنج برای زیر ساخت و تقویت این محصولات کشاورزی هزینه میشود. همچنین چند مورد از پیشنهاد دولت در لایحه بودجه حذف شد.
او تاکید کرد: همچنین جلسهای را با حضور وزیر نیرو و نفت برگزار کردیم و ناترازی انرژی را مورد بررسی قرار دادیم. ناترازی انرژی یکی از مشکلات اساسی است که همه به دنبال حل آن هستند. هنوز جمعبندی در خصوص ناترازی انرژی نشده است و جلسات در این مورد ادامه دارد. همچنین بحثهایی در مورد همسانسازی بازنشستگان و مشکلاتی که برای این قشر وجود دارد مطرح شد و این جلسه هم ناتمام ماند و این جلسه نیز ادامه دارد. این عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، با اشاره به پیشنهادهای نمایندگان، یادآور شد: با پیشنهادهای نمایندگان قیر به بودجه برمیگردد.
بررسی وضعیت چاههای غیرمجاز
همچنین محمد پاکمهر، عضو کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴ خاطرنشان کرد: در کمیسیون تلفیق در مورد چاههای مجاز و غیرمجاز آب بحث شد. بر این اساس چاههای مجازی که برابر الگوهای کشت و محصولات اساسی کشاورزی و استراتژیک کار میکنند، به ازای هر متر مکعب آبی که استفاده میکنند ۵۰ تومان و آنهایی که برخلاف الگوی کشت و محصول مورد نظر کشور نیاز است عمل کنند هر متر مکعب ۱۵۰ تومان باید بپردازند.
او ادامه داد: در مورد چاههای غیرمجاز در صحن علنی مجلس بحث بیشتری میشود و در کمیسیون تلفیق مورد موافقت واقع نشد و پیشنهادی بود که دولت داده بود. برخی معتقد بودند وقتی چاه غیرمجاز است باید چاه بسته شود و نباید برای برداشت از چاه غیرمجاز تعرفه قائل شد.
این نماینده مجلس گفت: در جلسه روز شنبه وزرای نفت و نیرو حضور داشتند و بحثهایی در خصوص اینکه درآمد واقعی از محل نفت چقدر است و ناترازیها شد.
منبع: دنیای اقتصاد
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست