سه شنبه 29 آبان 1403 شمسی /11/19/2024 4:10:47 PM
  • گروه مطلب:| خبر| بورس| فارسی|
  • کد مطلب:86379
  • زمان انتشار:سه شنبه 29 آبان 1403-13:47
  • کاربر:
معاون سازمان بورس اعلام‌کرد:

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار، کاهش ریسک‌های سیستماتیک، افزایش نرخ ارز نیمایی، کاهش نرخ سود و در نظر گرفتن منافع بنگاه‌ها در بودجه را سه عامل افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات دانست.
۳ عامل مهم در افزایش حجم معاملات و رونق بازار سهام

به گزارش اقتصادنامه به نقل از ایرنا، «رضا عیوضلو» افزود: به بورس و فرابورس تاکید کرده‌ایم شرکت‌هایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در فهرست خود برای عرضه‌های اولیه قرار دهند تا بتوان سهامداران را به خوبی جذب کرد.

معاون نظارت بربورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: در روزهای اخیر شاهد افزایش قابل ملاحظه در حجم و قیمت معاملات بودیم و این مساله به سه عامل مختلف بستگی دارد؛ نخست اینکه ریسک‌های سیستماتیک مانند شرایط منطقه‌ای تا حد قابل توجهی کاهش داشته و عدم اطمینان‌ها در بازار رو به کاهش است.

وی اضافه کرد: عامل دوم به عوامل بنیادی ارتباط دارد، بخش اول مربوط به نرخ سود است که با همکاری دو جانبه میان سازمان بورس و بانک مرکزی جمع‌بندی و سیاستگذاری‌های خوبی در حال انجام است و این نرخ سود تا سطح قابل ملاحظه‌ای کاهش خواهد داشت. بخش دوم، مربوط به سودآوری شرکت‌ها است که به متغیرهای تاثیرگذاری بازمی‌گردد که بانک مرکزی در آن دخیل است؛ به عنوان مثال، افزایش نرخ ارز نیمایی در صورت‌های مالی شرکت‌ها به خوبی قابل مشاهده است.

عیوضلو تصریح‌کرد: عامل سوم، در ارتباط با متغیرهای بودجه‌ای مانند در نظر داشتن منافع بنگاه‌های تولیدی در بودجه بوده که مذاکرات و جلسات تاثیرگذار و خوبی بین سازمان و دولت و مجلس انجام شده است.

معاون نظارت بربورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار درباره سیاست‌های خارجی تا چه حد بر روی بازار اثر مستقیم داشته و چشم‌انداز مثبتی برای بازار ایجاد می‌کند گفت: به طور قطع این سیاست‌ها انتظارات بازار را شکل می‌دهد و بازار این انتظار را دارد که روابط خارجی و تسهیل در صادرات راحت‌تر شرکت‌ها اتفاق بیفتد.

وی درباره تاثیر سیاست خارجی بر بازار افزود: سیاست‌های خارجی اثر بلند مدتی بر بازار سرمایه دارد به طوری که این موضوع چشم‌انداز بازار را می‌سازد.

عیوضلو درباره اینکه فهرستی از عرضه‌های اولیه از سوی بورس و فرابورس آماده شده، چه تضمینی برای سودآوری وجود دارد، اظهار داشت: تعداد شرکت‌های پایدار، انگشت شمار است اما معمولا در ماه‌های ابتدایی از بازدهی خوبی برخوردار بوده‌اند. نکته مهمی که مطرح می‌شود این است که حضور شرکت‌های با ثبات می‌تواند به بازار قوام دهد و حتی می‌تواند چشم‌انداز خوبی به بازار دهد.

وی افزود: این درحالیست که به شرکت بورس و فرابورس هم تاکید کرده‌ایم که شرکت‌هایی که از پتانسیل خوبی برخوردارند را در لیست خود قرار دهند تا بتوان سهامداران را به خوبی جذب کرد.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین