چهارشنبه 14 آذر 1403 شمسی /12/4/2024 1:03:33 PM

نماینده رئیس جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور گفت: در توسعه دریامحور باید درآمد صنعت شیلات ۳۰ درصد جایگزین درآمد نفتی شود.
صادرات صنعت شیلات باید جایگزین ۳۰ درصد درآمدهای نفتی شود

به گزارش اقتصادنامه به نقل از مهر، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته در محل نمایشگاه بین‌المللی تهران افتتاح شد.

علی عبدالعلی زاده، نماینده رئیس جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور در این مراسم گفت: صنعت شیلات در ایران بسیار جوان است. آمار تولید از ۳۵ هزار تن در ۴ دهه گذشته با وجود رسیدن به عدد یک میلیون و ۴۱۸ هزار تن نباید ما را غره کند زیرا هنوز ابتدای راه هستیم.

وی افزود: در توسعه دریامحور باید نگاه به آینده باشد و اینکه صنعت شیلات چند درصد می‌تواند از درآمدهای نفتی جایگزین درآمدهای نفتی را به خود اختصاص دهد و امیدوارم درآمدهای حاصل از صادرات آبزیان جایگزین ۳۰ درصد درآمدهای نفتی شود.

وی ادامه داد: روش‌های نوین در پرورش ماهی ما را از زیاده روی در صید بی نیاز می‌کند. نباید به دریاها فشار آورد و ذخایر دریایی را به خطر انداخت.

وی تاکید کرد: ما باید سهم خود را از ۳ دریا و ۹ اقیانوس در چارچوب ضوابط بین‌المللی در صید داشته باشیم.

وی اظهار کرد: آمار تولید امسال باید مبنا قرار گیرد و سال به سال با رصد تولید اهداف در این صنعت عملیاتی شود.

گفتنی است، هشتمین نمایشگاه بین‌المللی شیلات، آبزیان، ماهیگیری، غذاهای دریایی و صنایع وابسته (IFEX۲۰۲۴) از ۱۳ تا ۱۶ آذر ۱۴۰۳ در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برقرار است.

نماینده رئیس جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با اشاره به بهره‌وری یادآور شد: تولید دریامحور از نظر فرآوری، بازرگانی و حمل و نقل دریایی مهم است و باید از این ظرفیت در جایگزین کردن گوشت قرمز با پروتئین دریایی بهره جست.

وی اظهار کرد: برای کاهش تخریب محیط زیست، سلامت غذایی مردم باید از صنعت شیلات حمایت شود.

این مسئول دولتی اضافه کرد: نوآوری‌های بین‌المللی این حوزه باید جدی گرفته شود تا در تولید بیشتر گوشت موفق شویم؛ ضمن این که اشتباه صنعت نفت هم نباید در صنعت شیلات تکرار شود.

عبدالعلی زاده گفت: ما ۱۲۰ سال است که استخراج نفت داریم اما هنوز به لحاظ تجهیزات وابسته هستیم. نفت صادر می‌کنیم و تجهیزات و ابزار استخراج وارد می‌کنیم. در صنعت شیلات هم باید فرآورده‌های دریایی صادر کنیم و هم تجهیزات صید و آبزی پروری.

نماینده رئیس جمهوری در هماهنگی اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور با تاکید بر این که سازمان شیلات نباید در کار صیادان دخالت کند، ادامه داد: این نهاد وظیفه آموزش و هدایت بهره برداران را باید مدیریت کند.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین