چهارشنبه 12 دی 1403 شمسی /1/1/2025 3:42:18 PM
  • گروه مطلب:| خبر| بورس| فارسی|
  • کد مطلب:87428
  • زمان انتشار:يکشنبه 9 دی 1403-14:13
  • کاربر:
نشست معارفه گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا برگزار شد

گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا در نهمین روز از دی‌ماه سال جاری، مهمان فرابورس ایران در نشست خبری ویژه عرضه اولیه سهام این شرکت بود. مدیرعامل گروه مپنا در این نشست هدف از ورود «ومپنا» به بازار سرمایه و عرضه اولیه در فرابورس را افزایش شفافیت مالی عنوان کرد.
ورود «ومپنا» به فرابورس با هدف ارتقای شفافیت مالی

به گزارش اقتصادنامه به نقل از مدیریت ارتباطات فرابورس ایران، در این نشست خبری محمد اولیاء مدیرعامل گروه مپنا، چرایی تصمیم شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا به فرابورس را ارتقای شفافیت مالی دانست و گفت: ️این مجموعه در سه بخش سیکل ترکیبی، تجدید پذیر و تولید آب، فعال است و از این نظر منحصربه‌فرد است.

به گفته اولیاء، مجموعه حرارتی و سیکل ترکیبی برق این هلدینگ، ۹ درصد تولید برق حرارتی و تجدیدپذیر کشور را انجام می‌دهد.

در ادامه، محسن امیری مدیرعامل شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا به معرفی این شرکت پرداخت و گفت: شرکت گروه مدیریت نیروگاهی مپنا در سال ۱۳۹۵ ثبت و در اداره ثبت شرکت‌ها با سرمایه ۵۰ میلیارد ریالی به ثبت رسید.

امیری با بیان اینکه هفت شرکت نیروگاهی و صندوق پروژه آرمان برند مپنا، در سال ۱۳۹۸ از گروه مپنا به این شرکت منتقل شد، افزود: در سال ۹۹ سرمایه شرکت از محل مطالبات و آورده نقدی به ۲۰ هزار میلیارد ریال افزایش یافت.

به گفته وی این مجموعه طی سال ۱۴۰۳ در فرابورس ایران پذیرش و با نماد «ومپنا» در بازار دوم درج شد و در حال حاضر در آستانه عرضه اولیه سهام قرار دارد.

امیری در ادامه، چشم‌انداز گروه مدیریت نیروگاهی مپنا را ارتقای سرمایه‌گذاری در حوزه برق و آب با بهره‌گیری از فناوری‌های سازگار با محیط‌زیست با هدف کسب جایگاه اول سرمایه‌گذاری صنعت آب و برق در کشور و خاورمیانه عنوان کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا با تاکید بر اینکه نیروگاه‌های تحت مدیریت ومپنا از لحاظ جغرافیایی، موقعیت استراتژیک دارند و کمک بسزایی به تامین برق پایدار می‌کنند، گفت: این هلدینگ، پرتفوی متنوعی از نیروهای تجدیدپذیر و تولید همزمان آب و برق است و ۱۵۵ مگاوات تولید انرژی تجدید پذیر در این مجموعه در حال بهره‌برداری است.


معرفی ۸ شرکت‌ سرمایه‌پذیر هلدینگ ومپنا

امیری با اشاره به اینکه گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا، مالک ۸ شرکت فعال در زمینه تولید انرژی در کشور است، افزود: زیرمجموعه‌ها شامل شرکت‌های تولید آب و برق قشم مپنا، تولید انرژی‌های تجدیدپذیر مپنا، تولید برق توس مپنا، تولید برق سنندج مپنا، تولید برق عسلویه مپنا، تولید برق غرب کارون مپنا، تولید برق گناوه مپنا و صندوق سرمایه‌گذاری پروژه‌ آرمان پرند هستند.

وی در خصوص ظرفیت‌ شرکت‌های سرمایه‌پذیر هلدینگ ومپنا گفت: طرح توسعه یک واحد بخار به ظرفیت ۱۶۰ مگاوات در شرکت تولید و برق قشم مپنا تعریف شده است. در هلدینگ نیروگاه گناوه مپنا که سیکل ترکیبی است نیز ۶۵۰۸ مگاوات نیروگاه نصب‌شده وجود دارد.

به گفته امیری نیروگاه سیکل ترکیبی پرند، دومین نیروگاه تولیدی صنعت برق در کل کشور در بخش نیروگاه‌های سیکل ترکیبی را دارد و بالاترین ظرفیت نیروگاه ترکیبی در این هلدینگ فعال است. همچنین سهم منحصربه‌فرد پرند در تولید برق کشور از دیگر مزیت‌های مهم این هلدینگ است.

مدیرعامل ومپنا در ادامه ضریب بهره‌برداری را مهم‌ترین شاخصه‌ هر نیروگاه دانست و افزود: در تمام نیروگاه‌های هلدینگ ومپنا، ضریب بهره‌برداری بالای ۵۵.۳ درصد یعنی بالای ضریب متوسط است و این نشان از شرایط خوب این مجموعه در تولید دارد.


۱۴ همت سود انباشته در شش‌ماهه نخست سال

در ادامه این نشست خبری، اطلاعات مالی هلدینگ ومپنا توسط احمدرضا فراست معاون اقتصادی و مالی گروه مپنا و نایب‌رئیس هیئت‌مدیره گروه ایرانیان مپنا تشریح شد.

فراست، حقوق مالکانه هلدینگ نیروگاهی را بالغ بر ۱۹ همت به صورت حسابرسی شده اعلام کرد و گفت: سود انباشته بالغ بر ۱۴ همت در ۶ ماهه اول امسال است.

وی کیفیت سودآوری این مجموعه به لحاظ استمرار و پایداری نیروگاه‌ها را تضمین کرد و افزود: دو شرکت کلیدی غرب کارون و سه نیروگاه عسلویه توس و پرند با اجرای پهنای سیکل ترکیبی، اعداد خوبی را در خصوص کیفیت نقدینگی و تقویت سود رقم می‌زنند.

در بخش دیگری از نشست خبری معارفه ومپنا، علی اسلامی بیدگلی رئیس هیئت عامل گروه خدمات بازار سرمایه آرمان آتی عنوان کرد: ۷ سال است که برای اصلاح ساختار مپنا، تشکیل هلدینگ و تبدیل به یک گروه مالی در حال همکاری با این مجموعه هستیم.

اسلامی بیدگلی با اشاره به اینکه طرف اصلی همکاری این هلدینگ، دولت است، اظهار کرد: از این رو، دوره وصول مطالبات، طولانی بوده و نیروگاه‌ها و برنامه‌های توسعه‌ای آن‌ها را با چالش‌هایی مواجه کرده است.

وی تامین مالی از سایر روش‌ها برای کاهش اتکا به وصول مطالبات از دولت را راهکار مناسبی دانست و گفت: هلدینگ مپنا این روش را انتخاب کرده و امروز شاهد حضور ظرفیت ۹ درصدی برق کشور در این هلدینگ هستیم که قرار است وارد فرابورس شود.


برنامه ومپنا برای پذیرش شرکت‌های زیرمجموعه در بازار سرمایه

بهنام محسنی مدیرعامل خدمات مالی-تجاری مپنا در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه شرکت‌های زیرمجموعه مپنا در حال حاضر به ۷۰ شرکت می‌رسد، گفت: پذیرش شرکت‌های زیرمجموعه در بازار سرمایه و ایجاد هلدینگ‌های تخصصی مانند هلدینگ نیرو، نفت و گاز و حمل‌و‌نقل در دستور کار گروه مپنا قرار دارد.

به گفته محسنی این موضوع از منظر حاکمیت شرکتی و کنترل‌های داخلی شرایط بهتری را برای گروه مپنا رقم می‌زند و ایجاد هلدینگ چندرشته‌ای را برای این گروه ملموس‌تر خواهد کرد.

محمدرضا معادی خواه رئیس هیئت‌مدیره مشاور سرمایه‌گذاری آرمان آتی به عنوان مشاور پذیرش گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا نیز به تشریح نوع تامین مالی پروژه‌ها و مناسبات مالی که بین هلدینگ و گروه مپنا مطرح است، پرداخت.

به گفته وی، با رویکرد در پیش‌گرفته ومپنا یعنی تامین مالی از مسیر بازار سرمایه، ریسک تأمین مالی این مجموعه به طور جدی کاهش یافته و پروژه‌های توسعه‌ای از این محل با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت.


گزارش ارزش‌گذاری ومپنا

رضا غلامی مدیر خدمات مالی تامین سرمایه کاردان به ارائه جزئیات مهم در ارزش‌گذاری سهام ومپنا پرداخت و گفت: این مجموعه ۶۲۵۵ مگاوات ظرفیت در دست بهره‌برداری دارد.

غلامی از نکات مهم ارزش‌گذاری را قرارداد ارزش تولید برق کارون، قرارداد بیع متقابل در خصوص نیروگاه‌های تولید برق پرند، عسلویه و توس مپنا و تعدیل نرخ فروش انرژی با نرخ تورم و ارز در شرکت تولید انرژی‌های تجدیدپذیر عنوان کرد.

مدیر خدمات مالی تامین سرمایه کاردان با اشاره به اینکه در سایر مفروضات نرخ تورم، نرخ دلار و نرخ مصوب انرژی در نظر گرفته شده است، گفت: کلیات ارزش‌گذاری هر شرکت با ۴ روش، ارزش‌گذاری شده که شامل روش‌های سود تقسیمی، تنزیل جریان نقدینگی صاحبان سهام، ارزش‌گذاری با روش p/e و ارزش‌گذاری با روش nav است.

به گفته وی در پایان ارزش روز سهام «گروه مدیریت نیروگاهی ایرانیان مپنا» معادل ۳۸۰ میلیون و ۲۰۱ هزار میلیون ریال (۳۸ هزار میلیارد تومان) و به ازای هر سهم ۱۹ هزار و ۱۰ ریال برآورد شده است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین