از نگاه او ترامپ و دولت او پتج ویژگی اصلی دارند: ویژگی نخست، تمرکز بر منافع ملی آمریکا است. به گفته او دولت ترامپ با شعار «اول آمریکا» به دنبال منافع ملی این کشور است و در سیاستهای خود بر تولید ثروت و منفعتطلبی برای آمریکا تأکید دارد. ویژگی دوم، رویکرد دوجانبه گرایی دولت ترامپ است. او در تحلیل این ویژگی عنوان کرد: برخلاف دولتهای پیشین که به چندجانبهگرایی تمایل داشتند، دولت ترامپ به دنبال روابط دوجانبه با کشورهای مختلف است تا منافع آمریکا را تأمین کند. به گفته سریع القلم، تصمیمگیری سریع و قاطع، دیگر ویژگی دولت ترامپ است. به این معنی که ترامپ به سرعت و بدون تأخیر در تصمیمگیریها عمل میکند. بهعنوان مثال، اخراج سریع تعداد زیادی از مهاجران غیرقانونی کلمبیایی از آمریکا در عرض ۶ ساعت یکی از از تصمیم¬گیری های سریع ترامپ بوده است. ارتباطات شخصی نیز ویژگی چهارم او است که قابل توجه و مهم است. ترامپ بر اساس ارتباطات فردی با مقامات و شرکتهای مختلف در سراسر جهان عمل میکند و از طریق این روابط، سیاستهای خود را پیش میبرد و در نهایت ترامپ انتظار دارد که هر اقدامی که برای دیگران انجام میدهد، با اقدامی مشابه از سوی آنها جبران شود.
اولویتهای دولت ترامپ:
سریعالقلم همینطور به پنج اولویت اصلی دولت ترامپ اشاره کرد. این استاد دانشگاه شهید بهشتی معتقد است، حفظ و افزایش قدرت آمریکا:، اولویت نخست دولت او است. او در این باره عنوان کرد: دولت ترامپ به دنبال حفظ و افزایش قدرت آمریکا در سطح جهانی است و برای این منظور، از ابزارهای مختلفی استفاده میکند. در عین حال، سرمایهگذاری در حوزههای فناوریهای پیشرفته مانند هوش مصنوعی و رباتیک برای حفظ برتری آمریکا در این زمینهها، اولویت دوم دولت او به نظر می رسد.
سریع القلم، تقویت صنایع داخلی: به معنی حمایت از صنایع داخلی آمریکا و کاهش وابستگی به واردات از دیگر کشورها را اولویت سوم دولت ترامپ دانست و اینطور ادامه داد: کاهش بدهیهای دولت در قالب تلاش برای کاهش بدهیهای دولت فدرال آمریکا از طریق کاهش هزینهها و افزایش درآمدها و همینطور حفظ دلار بهعنوان ارز جهانی دو اولویت دیگر دولت جدید ترامپ است.
پیامدهای دولت جدید ترامپ برای ایران
سریعالقلم به یک نکته مهم دیگر نیز اشاره کرد. او تأکید کرد دولت ترامپ به دنبال «ورشکستگی ایران» است و اهدافی مانند صفر کردن درآمدهای نفتی ایران، حمله به تأسیسات هستهای و اجرای تحریمهای شدیدتر (اسنپ بک) را دنبال میکند. او پیشنهاد کرد: ایران با «قفل کردن» مذاکرات هستهای و جذب سرمایهگذاریهای آمریکایی در بخش نفت، میتواند از فشارهای اقتصادی کاسته و به توسعه اقتصادی خود کمک کند.
این استاد روابط علوم بین الملل هشدار داد: اگر درآمد نفتی ایران در دهه آینده به بیش از ۵ میلیون بشکه در روز نرسد، کشور به وضعیتی مشابه پاکستان، اما با شرایط کمی بهتر، سقوط خواهد کرد.
او بر لزوم اتخاذ راهبردهای نوین برای عبور از چالشهای پیشروی اقتصاد ایران تأکید کرد و گفت: «تنها با جذب سرمایهگذاریهای خارجی و افزایش درآمدهای نفتی میتوان از افت بیشتر اقتصاد ایران جلوگیری کرد.»
در پایان، سریعالقلم بر اهمیت تغییر در ماهیت تصمیمسازی و تصمیمگیری، تمرکز بر فناوریها و همکاریهای گسترده با شرکتهای غربی و آسیای شرقی، و خروج از پارادایمهای قدیمی تأکید کرد و افزود: «اگر حرفهایی که ترامپ میزند، ادعاهایی که میکند و پروژههایی که در دست دارد، فقط ۲۰ درصدش تحقق پیدا کند، چهار سال آینده ما با آمریکایی به مراتب قدرتمندتر و ثروتمندتر و مؤثرتر و همینطور جهانی که بیشتر با دستور آمریکا پیش خواهد رفت، روبرو خواهیم شد.»
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست