شنبه 23 فروردين 1404 شمسی /4/12/2025 9:43:48 PM
  • گروه مطلب:| گزارش| مسکن| فارسی|
  • کد مطلب:91547
  • زمان انتشار:چهارشنبه 20 فروردين 1404-14:25
  • کاربر:

اقتصادنامه: فعالان بازار مسکن در مناطق مصرفی شهر تهران از کمیاب شدن گروه خاصی از فایل‌های فروش خبر می‌دهند.
نوسان در دیوار/کدام آپارتمان‌ها در بازار ملک کمیاب شدند؟

به گزارش اقتصادنامه، بازار خرید و فروش ملک در شهر تهران هنوز در خواب زمستانی به سر می‌برد در این میان اما فعالان بازار مسکن می‌گویند بخشی از این خواب آلودگی به کمیاب شدن گروه خاصی از آپارتمان‌ها بازمی‌گردد. خاص بودن این آپارتمان‌ها به قیمت کل آن مربوط می‌شود که عمدتا سقف ۴ میلیارد تومان قیمت‌گذاری می‌شوند.
به گفته آنها بخش عمده متقاضیان خرید آپارتمان در مناطق مصرفی شهر تهران یعنی ۴، ۵ و نیمه جنوبی شهر به دنبال فایل هایی هستند که با قیمت کل حداکثر تا ۴ میلیارد تومان به بازار عرضه شده اند چراکه بودجه متقاضیان خرید ملک عمدتا محدود است و قدرت خرید بالایی ندارند. از همین رو به محض عرضه ازسوی فروشنده، در صورت وجود متقاضی از بازار خریداری می شوند.
برخی از واسطه گران بازار مسکن عنوان می کنند عمده این گروه از آپارتمان ها تا شب عید که اندکی بازار معاملات مسکن رونق گرفته بود از سوی متقاضیان خریداری شده اند و اکنون تعداد آپارتمان هایی با این ویژگی قیمتی در مناطق مصرفی به ندرت و انگشت شمار شده اند.
آنها نوان می کنند در حال حاضر واحدهایی هم که تا این سقف قیمتی به بازار عرضه می شوند یا دارای سن بالای ۲۰ سال هستند یا آنکه زیرهمکف قرار گرفته اند. در برخی از مناطق شهر تهران واحدهای آپارتمانی با این ویژگی قیمتی دارای سند رسمی نیستند.
مشاوران املاک تصور می کنند این وضعیت تا زمانی که فروشندگان تصویر دقیقی از وضعیت آینده بازار نداشته باشند احتمالا ادامه خواهد داشت. به گفته آنها در حال حاضر بخش زیادی از فعالان بازار مسکن در هر دو سمت عرضه و تقاضا آینده این بازار را مبهم می دانند و چشم انتظار تعیین تکلیف مذاکرات و روند سایر بازارهای دارایی هستند.
آنها می گویند هم اکنون معدود فعالان و متقاضیان بازار مسکن عمدتا افرادی هستند که تصمیم قطعی برای تبدیل به احسن ملک خود را دارند و با انگیزه مصرفی به بازار مسکن وارد می‌شوند.

تحولات اخیر بازار مسکن
بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد که بازار مسکن تهران در ماه‌های گذشته دچار نوساناتی بوده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، در مردادماه سال ۱۴۰۳، متوسط قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده در شهر تهران نسبت به ماه قبل رشد ۱.۲ درصدی داشته است. همچنین، رشد نقطه به نقطه قیمت یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله‌شده در این ماه به ۱۶.۸ درصد رسید که در مقایسه با رشد این مولفه در مقطع زمانی مشابه سال قبل کاهش چشم‌گیری را نشان می‌دهد.

کمبود آمارهای رسمی و تأثیر آن بر بازار
نکته قابل توجه این است که از مردادماه ۱۴۰۳ تاکنون، مراجع رسمی مانند بانک مرکزی و مرکز آمار ایران گزارش جدیدی درباره وضعیت بازار مسکن منتشر نکرده‌اند. این کمبود اطلاعات رسمی، تحلیل دقیق و به‌روز از شرایط بازار را برای فعالان و متقاضیان دشوار کرده و به ابهام در تصمیم‌گیری‌ها دامن زده است.

در این میان اما آخرین اطلاعات از بررسی وضعیت حداقل دستمزدها و میانگین قیمت مسکن در شهر تهران حاکی از آن است که شکاف بین دستمزدها و قیمت مسکن در تهران به حدی رسیده که خرید یک واحد ۵۰ متری برای خانوارهای با درآمد متوسط، بیش از ۵۰ سال زمان می‌برد. این موضوع نشان‌دهنده کاهش شدید قدرت خرید مردم و افزایش فاصله طبقاتی در دسترسی به مسکن است. این وضعیت باعث شده تا بسیاری از خانوارها به سمت اجاره‌نشینی سوق پیدا کنند که خود منجر به افزایش تقاضا در بازار اجاره و در نتیجه، افزایش اجاره‌بها شده است. بر اساس گزارش‌ها، در سال ۱۴۰۳، اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳ درصد افزایش یافته که این میزان از سال ۱۳۹۰ بی‌سابقه بوده است.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین