دوشنبه 25 فروردين 1404 شمسی /4/14/2025 2:53:27 AM
  • گروه مطلب:| گزارش| بورس| فارسی|
  • کد مطلب:91595
  • زمان انتشار:يکشنبه 24 فروردين 1404-5:41
  • کاربر:
انتظارات مثبت در تابلوی بورس و قیمت ارز منعکس شد؛

انتظارات مهم‌ترین عامل تعیین‌کننده تصمیم‌گیری‌های اقتصادی است و همانند یک شمشیر دولبه عمل می‌کند. انتظارات مثبت باعث انگیزه سرمایه‌گذاران می‌شود و رفتار آنها را به سمت برنامه‌ریزی‌های بلندمدت مولد سوق می‌دهد. 
بازگشت امید به بازارها

در مقابل، چشم‌انداز منفی نسبت به آینده، ناامیدی را بر اقتصاد حاکم می‌کند بازارهای مالی با تلاطم مواجه شده و فعالان بازار به سمت سوداگری و فعالیت‌های غیرمولد هدایت می‌شوند.

طی سال‌های گذشته، سیاست خارجی در ایران نقشی کلیدی در شکل‌دهی به انتظارات اقتصادی و تزریق امید یا ناامیدی به جامعه داشته است؛ به‌طوری که سوخت تلاطم‌های اقتصادی اغلب توسط تنش در روابط خارجی فراهم شده است.

اعلام خبر مذاکرات ایران و آمریکا در هفته گذشته با استقبال بازارها مواجه شد و فعالان اقتصادی با نوعی خوش‌بینی محتاطانه اخبار مرتبط با مذاکرات را پی‌گیری کردند.

این تردید و امید، در روند معاملات دیروز بازارهای مالی نیز انعکاس یافت. روز گذشته، دلار فاز دوم روند کاهشی را آغاز کرد و تا کانال ۹۶ هزار تومان پایین آمد؛ قیمت طلا نیز متاثر از تضعیف دلار پایین آمد. در همین حال، شاخص بورس تهران طی معاملات روز گذشته با نیم درصد افزایش به ۲میلیون و ۸۴۵هزار واحد رسید.

با پایان دور اول مذاکرات ایران و آمریکا و اعلام جمع‌بندی مثبت طرفین در شامگاه دیروز، روند نزولی قیمت دلار در بازارهای غیررسمی تداوم یافت. کارشناسان اقتصادی معتقدند که تداوم اخبار مثبت طی روز‌ها و هفته‌های آتی می‌تواند با تغییر چشم‌انداز روابط خارجی کشور، بار دیگر امید به بهبود شرایط اقتصادی را در جامعه زنده کند.
با آغاز گام اول مذاکرات میان ایران و آمریکا قیمت دلار در بازار غیررسمی کاهشی شد. اخبار منتشر شده حاکی از آن است که فضای مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا مثبت بود و همچنین توافق شد گفت‌وگوها هفته آینده ادامه یابد.

این سیگنال مثبت از فضای مذاکرات، تاثیر خود را بر بازار ارز گذاشت و باعث شد دلار در این روز به انتهای کانال ۹۶هزار تومانی عقب‌نشینی کند.

روز گذشته، نمایندگان ایران و آمریکا برای آغاز مذاکرات وارد مسقط شدند و گام اول مذاکرات با فضای مثبت به پایان رسید. اخبار حاکی از آن است که دو طرف بر سر تداوم گفت‌وگوها در هفته آینده به تفاهم رسیدند.
آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا روز گذشته سیگنال‌هایی از کاهش تنش‌ها به بازار مخابره کرد و باعث شد قیمت دلار در بازار آزاد دومین افت محسوس خود را پس از تایید خبر مذاکرات تجربه کند. نخستین کاهش، زمانی رخ داد که خبر آغاز گفت‌وگوها رسما از سوی دو طرف تایید شد.

تا روز دوشنبه هفته گذشته دلار در کانال ۱۰۵ هزار تومانی قرار داشت، در روز سه‌شنبه پس از تایید خبر مذاکرات به میانه کانال ۹۹ هزار تومان عقب‌نشینی کرد. پس از این افت اولیه، بازار با احتیاط بیشتری به این اخبار به دلیل احتمال بازگشت تنش‌ها واکنش نشان داد و قیمت دلار دوباره روند صعودی گرفت.

به‌طوری که در روز پنج‌شنبه هفته گذشته به ۱۰۰ هزار و ۶۵۰ تومان رسید. با شروع رسمی مذاکرات در روز شنبه، بازار بار دیگر تحت تاثیر سیگنال‌های مثبت قرار گرفت و دلار دومین کاهش قیمت خود را ثبت کرد. به‌طوری که با ۳۷۰۰ تومان کاهش نسبت به روز پنج‌شنبه، در رقم ۹۶ هزار و ۹۵۰ تومان معامله شد.

شکاف ارزی به ۳۶.۸ درصد رسید
روز گذشته دلار در بازار رسمی نیز با کاهش قیمت جزئی مواجه شد و به رقم ۷۰ هزار و ۸۳۳ تومان رسید. بررسی‌ها حاکی از‌ آن است که شکاف قیمتی دلار آزاد و رسمی در این روز به ۳۶.۸ درصد رسیده است.

این در حالی است که این شکاف قیمتی در پنج‌شنبه هفته گذشته ۴۱.۹ درصد بود. با این حال همچنان شکاف قیمتی ثبت شده برای روز گذشته رقم بالایی است و لازم است برای رسیدن سامانه ارز تجاری به هدف تک نرخی شدن، دلار تا حدود ۲۰درصد کاهش پیدا کند. کارشناسان معتقدند که در صورت پیشرفت مثبت مذاکرات و با افت بیشتر نرخ دلار در بازار آزاد، شکاف ارزی نیز کاهش پیدا خواهد کرد.

حباب سکه کوچک‌تر شد
روز گذشته همگام با کاهش ارزش دلار در بازار داخلی، قیمت انواع قطعات سکه طلا با کاهش مواجه شد. به‌طوری که هر قطعه سکه طلای طرح جدید که پنج‌شنبه هفته گذشته در رقم ۹۱ میلیون و ۶۰۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، روز شنبه در رقم ۸۸میلیون و ۶۵۵ هزار تومان معامله شد. بررسی‌ها حاکی از آن است که حباب سکه در روز گذشته کوچک‌تر شد به‌طوری که برای سکه طلای طرح جدید به حوالی رقم ۱۳ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان بود. به عبارتی با کسر حباب سکه تمام از قیمت بازاری آن، ارزش واقعی آن را می‌توان حوالی ۷۴ میلیون و ۷۵۵ هزار تومان در نظر گرفت.
منبع: دنیای اقتصاد



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین