به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی در اجلاس تجاری ایران و آفریقا به عنوان رئیس نشست تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی با تاکید بر تقویت همکاریهای کشاورزی بین ایران و کشورهای آفریقایی اظهار داشت: جهان امروز با چالشهای بزرگی مانند فقر، گرسنگی، تغییرات اقلیمی و ناامنی غذایی مواجه است در این میان کشاورزی میتواند دروازهای برای رشد و شکوفایی بیسابقه برای ایران و آفریقا باشد.
وی با اشاره به ظرفیتهای عظیم کشاورزی آفریقا از جمله اراضی حاصلخیز، نیروی کار جوان و تنوع اقلیمی، تأکید کرد: توسعه تجارت محصولات کشاورزی میتواند موتور محرکه توسعه اقتصادی این قاره باشد.
وی افزود: حجم تجارت کشاورزی ایران و آفریقا در حال حاضر حدود ۳۰۰ میلیون دلار در سال است، اما این تنها بخشی از ظرفیت موجود را نشان میدهد. با بهرهگیری از نقاط قوت دو طرف، میتوانیم رابطهای تجاری متعادل و سودمند ایجاد کنیم که به امنیت غذایی و رشد اقتصادی هر دو منطقه کمک کند.
وزیر جهاد کشاورزی به دستاوردهای ایران در حوزه نوآوریهای کشاورزی از جمله تولید گونههای مقاوم گندم و جو، سیستمهای آبیاری قطرهای و ماشینآلات کشاورزی مقرون بهصرفه اشاره کرد و گفت: ایران برای انتقال فناوریها به کشورهای آفریقایی را آمادگی کامل دارد.
وی افزود: سرمایهگذاری مشترک در تولید محصولات کشاورزی، انتقال فناوری و ظرفیتسازی، همکاری در تحقیق و توسعه و تسهیل تجارت از طریق سادهسازی رویههای گمرکی و هماهنگی استانداردها مهمترین محورهای توسعه همکاری ایران و آفریقا است.
نوری با تاکید بر ضرورت توافق تجارت ترجیحی بین ایران و منطقه آزاد تجاری آفریقا گفت: این توافق میتواند با کاهش تعرفهها، جریان تجارت کشاورزی را تقویت کند.
وی با تأکید بر اهمیت پایداری زیستمحیطی، گفت: روشهای کشاورزی دوستدار محیط زیست و همکاری در پروژههایی مانند جنگلکاری و مدیریت پایدار زمین باید گسترش یابد.
وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به روابط تاریخی و فرهنگی غنی بین ایران و آفریقا، اظهار داشت: افرایش مشارکت بینالمللی کشاورزی نویدبخش آیندهای درخشان است. ایران متعهد است که دست در دست ملتها و دولتهای آفریقایی، بذرهای دوستی و همکاری را بکارد تا آیندهای سرشار از رفاه و رشد مشترک ایجاد کند.
وی تاکید کرد : این اجلاس فرصت بینظیری برای ترسیم مسیری روشن به سوی توسعه پایدار و موفقیت مشترک است و نقش محوری کشاورزی در تقویت پیوندهای اقتصادی و فرهنگی بین ایران و آفریقا را بیش از گذشته نشان میدهد.
نوری بر تعهد جدی ایران به گسترش همکاریهای کشاورزی با کشورهای آفریقایی تأکید کرد و گفت: ظرفیتهای بسیار خوبی برای همکاری بین ایران و کشورهای آفریقایی وجود دارد.
وی خطاب به تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی ایران و آفریقا افزود: حضور رئیسجمهوری اسلامی ایران در افتتاحیه اجلاس، همراه با معاون اول و سایر وزرا، نشاندهنده عزم قاطع ایران برای توسعه روابط با آفریقا است.
وزیر جهاد کشاورزی از فعالسازی کمیسیونهای مشترک اقتصادی با حداقل ۶ کشور آفریقایی تحت نظارت وزارت جهاد کشاورزی خبر داد و گفت: ما در حال فراهمسازی بسترهای لازم برای حضور فعالان اقتصادی ایران در حوزه کشاورزی و غذا در آفریقا هستیم زیرا ظرفیتهای فراوانی در این قاره وجود دارد.
وی گفت: برخی نهادها و شرکتهای ایرانی از جمله موسسه واکسن و سرمسازی رازی برای ارائه توانمندیهای خود در حوزه واکسن و داروهای دامی برای همکاری با کشورهای آفریقایی اعلام آمادگی کردهاند که مورد استقبال این کشورها قرار گرفته است.
نوری افزود: همچنین مرکز انتقال جنین دام سنگین و یک شرکت خصوصی تولید واکسن و دارو در حوزه دام، ظرفیتهای خود را معرفی کردند که با استقبال گستردهای مواجه شدهاند.
نشست تخصصی کشاورزی و صنایع غذایی سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا به ریاست وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد. مقامات اجرایی و تحقیقاتی و معاونین وزیر جهاد کشاورزی کشورمان، در کنار وزیر کشاورزی و صنعت دام اوگاندا و وزیر کشاورزی و توسعه روستایی آفریقای مرکزی به ارائه مطالب تخصصی در این نشست پرداختند.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست