سه شنبه 9 ارديبهشت 1404 شمسی /4/29/2025 8:35:07 PM

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران گفت: بسته ویژه ضمانت صادراتی برای اتحادیه آفریقا ارائه کرده ایم.
ارائه بسته ویژه ضمانت صادراتی برای اتحادیه آفریقا

به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، افشار فتح‌اللهی رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در سومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا اظهار کرد: صندوق ضمانت صادرات ایران، با سابقه‌ای بیش از ۵۰ سال در این رویداد و به‌طور خاص برای اتحادیه آفریقا، یک بسته ویژه تدارک دیده ‌است که به اختصار به آن می‌پردازیم.

وی که در پنل مالی، بانکی و لجستیک این اجلاس سخن می‌گفت، افزود: این بسته در چهار بخش مختلف آماده شده است که هر یک از آن‌ها را به صورت مختصر توضیح می‌دهم.
فتح‌اللهی اضافه کرد: بخش اول، صدور انواع بیمه‌نامه‌های اعتبار صادراتی است که به منظور پشتیبانی از صادرات کالا و خدمات به قاره آفریقا طراحی شده است؛ یکی از دغدغه‌های تجار ما برای حضور در بازار آفریقا، ریسک‌های سیاسی و تجاری ناشی از فعالیت مشترک با اتحادیه آفریقاست. ما آمادگی داریم با صدور انواع بیمه‌نامه‌های اعتباری، این نگرانی را از تجار محترم دور کنیم.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران درباره بخش دوم این بسته اظهار داشت: صدور انواع ضمانت‌نامه‌های اعتباری برای تسهیل در تأمین مالی تجار فعال در کشورهای آفریقایی، بخش دوم این بسته ویژه است.

او اضافه کرد: در حال حاضر، بخشی از مدل‌های تأمین مالی هم از سوی بانک مرکزی و هم از سوی صندوق توسعه ملی ارائه می‌شود. ما آمادگی داریم برای تأمین مالی که بازرگانان و فعالان اقتصادی از شبکه بانکی درخواست می‌کنند، صدور ضمانت‌نامه‌های مورد نیازشان را انجام دهیم. همچنین شرکت‌های خدمات فنی و مهندسی که صادرات خدمات مهندسی دارند و برای شرکت در مناقصه‌های اتحادیه آفریقا برنامه‌ریزی کرده‌اند، می‌توانند انواع ضمانت‌نامه‌های مورد نیازشان برای شرکت در مناقصه تا ایفای تعهدات و موارد مختلف را از طریق صندوق ضمانت صادرات دریافت کنند.

فتح‌اللهی تصریح کرد: بخش سوم این خدمات، صدور بیمه‌نامه‌های سرمایه‌گذاری برای پوشش ریسک‌های سرمایه‌گذاری در آفریقاست؛ ما آمادگی داریم تا به تمامی سرمایه‌گذاران ایرانی که برنامه‌هایی برای سرمایه‌گذاری در کشورهای آفریقایی دارند، کمک کنیم و سود این سرمایه‌گذاری‌ها را بیمه کنیم تا ریسک‌های سیاسی و تجاری که ممکن است متوجه این پروژه‌ها باشد، دغدغه‌ای برای عزیزان سرمایه‌گذار ایجاد نکند.

به گفته فتح‌اللهی، بخش چهارم به‌طور خاص به شرکت‌های آفریقایی و تعیین رتبه و سقف اعتباری جهت پوشش قراردادهای صادراتی اختصاص دارد؛ یکی از چالش‌های تجار ما برای حضور در بازار آفریقا، عدم شناخت کافی از طرف‌های آفریقایی است. ما آمادگی داریم اعتبارسنجی شرکت‌های آفریقایی را انجام داده و سقف اعتبار لازم برای انجام معاملات را تعیین کنیم.

رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران در ادامه پنل مالی، بانکی و لجستیک توضیح داد: در مجموع، ما از ۵۴ کشور اتحادیه آفریقا با توجه به ریسک‌های موجود در هر یک از این کشورها، تا سقف چهار میلیارد و ۴۲۹ میلیون یورو آمادگی پوشش ریسک‌های لازم را داریم. همچنین پوشش‌هایی که تا کنون در کشورهای آفریقایی ارائه داده‌ایم، به تفکیک هر یک از کشورها در این پنل ارائه شده است.

فتح‌اللهی خاطرنشان کرد: تا کنون حدود ۵۸۱ میلیون یورو پوشش ریسک انجام داده‌ایم؛ خسارت‌هایی که تجار ما در بازار آفریقا متحمل شده‌ و با مشکلاتی روبه‌رو شده‌اند نیز پرداخت شده و در مجموع ۸۹ میلیون یورو خسارت پرداخت کرده‌ایم.

او در پایان یادآور شد: نکته آخر اینکه دولت جمهوری اسلامی ایران برای حمایت از تجار فعال در بازار آفریقا، نرخ‌های بیمه‌ای برای این اتحادیه را تقریباً نسبت به دیگر کشورهای دنیا کمتر از نصف مصوب کرده است که نشان‌دهنده اراده دولت جمهوری اسلامی برای فعالیت مؤثر در بازار آفریقاست.



مطالب مرتبط



نظر تایید شده:0

نظر تایید نشده:0

نظر در صف:0

نظرات کاربران

نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست

آخرین عناوین