به گزارش اقتصادنامه به نقل از تسنیم، غلامرضا کاظمیان، معاون شهرسازی و معماری وزیر راه یادآور شد: از ابتدای اجرای قانون جهش تولید مسکن تاکنون ۱۲۱ هزار هکتار زمین در شهرها، روستاها، شهرکها و شهرهای جدید برای اجرای این طرح تأمین شده که ظرفیت ساخت حداقل ۳ میلیون و ۶۳۰ هزار واحد مسکونی را دارد.
وی با اشاره به اینکه صرفاً الحاق زمین به معنای آغاز ساختوساز نیست، افزود: تولید مسکن نیازمند تأمین خدمات زیرساختی، آمادهسازی اراضی و امکانات روبنایی است و صرف اختصاص زمین، منجر به خانهدار شدن مردم نخواهد شد.
وی با تأکید بر اثرگذاری شدید سیاستهای اقتصادی کلان بر بخش مسکن، تصریح کرد: سیاستهای پولی و مالی، سطح تورم، میزان دستمزدها و ارزش پول ملی، عواملی هستند که خارج از اختیارات وزارت راه و شهرسازیاند، اما تأثیر انکارناپذیری بر روند ساخت و عرضه مسکن دارند.
معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه با اشاره به مشکلات تأمین زمین در برخی مناطق اضافه کرد: بر اساس ماده ۱۰ قانون جهش تولید مسکن و ماده ۵ برنامه هفتم توسعه، استفاده از اراضی کشاورزی درجه یک و دو ممنوع است. این موضوع در شهرهایی که اقتصاد آنها بر پایه کشاورزی است، موجب بروز محدودیت جدی در تأمین زمین شده است.
کاظمیان گفت: در فرآیند تأمین زمین، الزامات قانونی و ملاحظات ایمنی، محیطی و پدافندی نظیر گسل، فرونشست، سیلخیزی، آبخوانها و محدودههای پرخطر نیز در نظر گرفته میشود.
مطالب مرتبط
نظرات کاربران برای این مطلب فعال نیست